Dr Kon otkrio: Labavije mere posle Uskrsa

© Tanjug / SAVA RADOVANOVICEpidemiolog dr Predrag Kon
Epidemiolog dr Predrag Kon - Sputnik Srbija
Pratite nas
U narednom periodu očekujemo smanjenje aktivnosti virusa - rekao je dr Predrag Kon u uključenju uživo na TV Prva, gde je do detalja otkrio tačno kako će biti smanjene mere koje su do sada na snazi.
„Jako je bitno da ukidanje mera ne dovede do ponovnog buđenja virusa i novog talasa. S druge strane i dalje treba da postoje preporuke, veliko je pitanje koliko će se one poštovati. Pratićemo situaciju, svuda se u svetu ljudi slažu oko toga da je jako važno postupno skidati mere i vraćati se u život. Mi smo svesni da nam kolektivni imunitet nije ravnomerno raspoređen i da o tome moramo da razmišljamo u bliskoj budućnosti“, rekao je dr Kon.

Kod nas postoje mere koje se ne primenjuju u ostalim delovima sveta, mi kažemo da smo zaštitili naše starije, merama koje smo preduzeli. Čim se otvori vikend, kako ukazuje, svi će potrčati napolje jer žele da se druže, prenose „Novosti“.

„Posle Uskrsa će penzioneri moći da izađu nekoliko puta dnevno. Ono što znamo je da jednomesečna zatvorenost može da utiče na njih, oni su prvi koji moraju da dobiju mogućnost da se prošetaju. To će biti tokom policijskog časa, u prečniku od 600 metara, do 300 metara od kuće. Pola sata je planirano tri puta nedeljno, a da li će biti nešto više od toga, zavisi od dogovora kriznog štaba“, naveo je dr Kon.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala