Zaharova: Nećemo ignorisati pojačano biološko prisustvo SAD u svetu

© Sputnik / Maksim Blinov / Uđi u bazu fotografijaPortparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova
Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova - Sputnik Srbija
Pratite nas
Moskvi je poznato da je Amerika predložila Gruziji da za potrebe vojnih ciljeva proširi istraživanja u biološkoj laboratoriji „Ričard Lugar“ u blizini gruzijske prestonice Tbilisi. Infrastruktura sa opasnim biološkim potencijalom formira se blizu granica Ruske Federacije, izjavila je portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.
„Razume se da ne možemo da ignorišemo činjenicu da Amerikanci formiraju infrastrukturu s opasnim biološkim potencijalom u neposrednoj blizini ruskih granica“, istakla je ona na konferenciji za novinare.

Zaharova je još dodala da je, uglavnom, reč o bivšim sovjetskim republikama, u kojima pod izgovorom borbe protiv biološkog terorizma, Ministarstvo odbrane SAD organizuje biološke laboratorije dvostruke namene.

Prema njenim rečima, u američko-gruzijskom centru za javno zdravlje „Ričard Lugar“ u predgrađu Tbilisija nedavno su ponovo boravili visoki predstavnici Pentagona, koji su predložili gruzijskim vlastima da prošire spektar istraživanja.

Međutim, smatra Zaharova, ne može se isključiti da Amerikanci u sličnim referentnim laboratorijama u trećim zemljama razvijaju i modifikuju različite patogene opasnih bolesti, uključujući i u vojne ciljeve.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala