U Rusiji testiran novi metod lečenja korone

© Sputnik / Pavel Kononov / Uđi u bazu fotografijaLaboratorija za testiranje korone u Arhangelskoj oblasti
Laboratorija za testiranje korone u Arhangelskoj oblasti - Sputnik Srbija
Pratite nas
Lekari Federalnog medicinsko-biološkog centra „Burnazjan“ iz Rusije testirali su novi metod lečenja virusa korone – u barokomori.
„U mnogim istraživanjima koja su rađena u svetu, naglašava se da normobarska terapija kiseonikom daje pozitivan rezultat“, rekao je zamenik direktora Centra Jurij Udaljov za televiziju REN.

On je istakao da je u sistemu Federalne medicinsko-biološke agencije ovaj metod korišćen za lečenje sportista i dodao da su lekari počeli da ga koriste već dva dana nakon objavljivanja rezultata istraživanja.

„Prvi pacijent se već tako leči“, dodao je lekar.

Po njegovim rečima, klinička efikasnost ove metode je dokazana, a njegova suština je u zasićenju organizma kiseonikom: to se može uraditi samo pomoću maske ili respiratora. Još jedan način je i barokomora.

„Ima više vrsta barokomora, u ovom slučaju je to normobarska barokomora, koja upravo i daje taj efekat najboljeg protoka kiseonika“, objasnio je lekar.

On je dodao da ovaj metod lečenja odgovara obolelima srednjeg stepena. Dovoze ih u Centar iz kliničkih odelenja, a nakon lečenja oni ih vraćaju u bolnice.

Zajedno sa lekarima iz Centra ovaj metod lečenja koriste i stručnjaci iz Centra za sportsku medicinu Rusije.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala