Putin i Makron telefonom o koroni, konfliktu u Ukrajini, bilateralnoj saradnji

© Sputnik / Alekseй Nikolьskiй / Uđi u bazu fotografijaPredsednici Rusije i Francuske, Vladimir Putin i Emanuel Makron, dolaze na sastanak "normandijske četvorke" u Parizu
Predsednici Rusije i Francuske, Vladimir Putin i Emanuel Makron, dolaze na sastanak normandijske četvorke u Parizu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednici Rusije i Francuske, Vladimir Putin i Emanuel Makron, razgovarali su telefonom, saopštio je Kremlj.

Kako je saopšteno iz Kremlja, oni su razgovarali o aktuelnoj krizi izazvanoj pandemijom virusa korona. Oni su obavestili jedan drugog o merama koje su preduzete u cilju suzbijanja virusa u njihovim zemljama, ali i u cilju minimizacije negativnih socijalno-ekonomskih posledica.

Makron je, takođe, zahvalio ruskom predsedniku na pomoći u organizaciji prevoza francuskih državljana iz Rusije u Francusku, kao i za pomoć Rusije u medicinskim sredstvima i opremi.

Jedna od tema razgovora bila je i mogućnost organizacije radnog sastanka lidera zemalja stalnih članica Saveta bezbednosti UN putem video-konferencije.

Putin i Makron su razmotrili i stanje bilateralnih odnosa, izrazivši zadovoljstvo očuvanom dinamikom razvoja.

„Izraženo je zadovoljstvo zbog toga što je očuvana dinamika razvoja bilateralne saradnje. Lideri su konstatovali važnost uspostavljenog kontakta između premijera dveju zemalja“, navodi Kremlj.

Deo razgovora bio je posvećen i načinima za rešavanje konflikta u Ukrajini. Inače, u Parizu je prošle godine održan poslednji samit „Normandijske četvorke“ posvećen ovom pitanju.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala