Pozadina američke operacije protiv trgovine drogom – blokada Venecuele

© AP Photo / Leonardo FernandezŽena prolazi pored transparenta na kojem na španskom piše "Trampe, deblokiraj Venecuelu" u Karakasu
Žena prolazi pored transparenta na kojem na španskom piše Trampe, deblokiraj Venecuelu u Karakasu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Američka operacija protiv trgovine narkoticima u Karipskom basenu pretvara se u blokadu Venecuele, a optužbe protiv Karakasa ne odgovaraju stvarnom stanju, navodi se u saopštenju ruskog Ministarstva spoljnih poslova.
„Ponovo smo primorani da se vratimo na temu razvijanja američke blokade oko Venecuele pod izgovorom navodnog suzbijanja trgovine narkoticima iz te zemlje. Naša analiza jasno pokazuje izmišljeni karakter optužbi i pretenzija koje Vašington iznosi protiv Karakasa. Smatramo da (optužbe) ni na koji način ne odgovaraju stvarnom stanju stvari i loše se uklapaju sa zaključcima i procenama relevantnih struktura UN-a“, navodi se u saopštenju ruskog ministarstva.

Takođe se ističe da su u Svetskom izveštaju o drogama, koji je Uprava UN-a za narkotike i kriminal objavila 2019. godine, visoko ocenjeni postupci Venecuele kada je reč o suzbijanju nezakonite trgovine kokainom iz Kolumbije u SAD.

„U skladu s tim, još jednom želimo da skrenemo pažnju naših američkih kolega na predlog koji je izneo ruski predsednik na samitu G20 da se u periodu pandemije treba fokusirati na uzajamno snabdevanje lekovima, hranom i tehologijom, umesto na trgovinske ratove i sankcije“, ističe se.

Iz Ministarstva dodaju da uzajamna pomoć i solidarost treba da postanu osnova međudržavne saradnje u ovo teško vreme za ceo svet, a ne raspoređivanje eskadrila i zveckanje oružjem.

Pročitajte još:

 

Sve vesti
0
Prvo nova obaveštenjaPrvo stara obaveštenja
loader
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala