Amerika: Rado ćemo s Rusijom proslaviti pobedu nad zajedničkim neprijateljem /video/

© Sputnik / Stringer / Uđi u bazu fotografijaDžon Salivan
Džon Salivan - Sputnik Srbija
Pratite nas
Sjedinjene Američke Države u potpunosti podržavaju odluku ruskih vlasti o odlaganju Parade pobede, a nakon globalne pobede nad virusom korona, SAD će rado zajedno s Rusijom proslaviti pobedu nad zajedničkim neprijateljem, poručio je američki ambasador u Moskvi Džon Salivan.

Pobeda nad fašizmom i nacizmom je važan događaj koji se ne sme zaboraviti, a datume koji su povezani s tim treba obeležavati. Potpuno podržavamo odluku Rusije o odlaganju ovih svečanosti, kasnije ćemo svi moći da  proslavimo te događaje na odgovarajući način“, objavio je američki ambasador na Tviteru.

​On je istakao da će SAD, kada uslovi to budu dozvolili, rado proslaviti godišnjicu završetka Drugog svetskog rata i odati počast zajedničkim žrtvama.

„Amerika je podržala herojsku borbu naroda Rusije i drugih republika SSSR preko programa Zakona o zajmu i najmu, šaljući svoje vojnike na mnogobrojna ratišta Drugog svetskog rata: u Evropu, Afriku, Aziju, Pacifička ostrva, na more. Države su i danas ponovo ujedinjene u borbi protiv pandemije Kovid-19 u cilju što bržeg povratka društva i ekonomije naših zemalja u normalu“, naglasio je Salivan.

Podsetimo, ruski predsednik Vladimir Putin naložio je juče da se odlože pripreme za Paradu pobede koja se tradicionalno održava 9. maja u Moskvi.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala