Američke službe još u novembru znale za koronu — Izrael i NATO bili upozoreni

© AP Photo / Ng Han GuanStanovnici šetaju ulicom Vuhana posle epidemije
Stanovnici šetaju ulicom Vuhana posle epidemije - Sputnik Srbija
Pratite nas
Američka obaveštajna služba je još u novembru prošle godine saopštila Beloj kući da je u kineskom Vuhanu došlo do epidemije virusa korona, piše „Tajms of Izrael“.

Prema podacima lista, administracija predsednika Donalda Trampa nije pokazala interesovanje za ovu informaciju, ali je ipak prenela saveznicima iz NATO-a, kao i Izraelu.

Kako piše „Tajms of Izrael“, izraelski činovnici su razmatrali ove informacije. O epidemiji kovida 19 u Vuhanu navodno je znalo i Ministarstvo zdravlja Izraela, „ali ništa nije uradilo“.

Ranije je televizija „Ej-Bi-Si“ saopštila da su američke specijalne službe još krajem jeseni informisale Belu kuću da postoji pretnja od širenja virusa. Podaci o virusu koroni u Vuhanu dobijeni su tokom analize presretnutih informacija i satelitskih fotografija. U obaveštajnoj službi su naglašavali da će epidemija postati „katastrofalni događaj“.

Međutim, Tramp je negirao ove informacije i nazvao ih izmišljotinama. Po njegovim rečima, „Ej-Bi-Si“ je već znao da greši i „kada su objavili tu lažnu priču“.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala