Vlada odlučuje: Stariji od 65 godina triput nedeljno u šetnju, novčana pomoć poljoprivrednicima

© Tanjug / DUSAN ANICICPenzioner u prodavnici sa maskom
Penzioner u prodavnici sa maskom - Sputnik Srbija
Pratite nas
Posle uskršnjih praznika stariji od 65 godina moći će triput nedeljno u šetnju, a svi detalji – kojim danima, u kojim terminima i koliko će moći da se udalje od svojih domova – biće precizirani u dokumentu koji se priprema za današnju sednicu Vlade Srbije.

Kako navode „Novosti“, u ovom trenutku se razmatraju još neki detalji ove odluke, sve s ciljem da se maksimalno zaštiti zdravlje najstarijih građana, ali će plan biti spreman do 14 časova, za kada je zakazana sednica Vlade. Zasad je izvesno da će ova kategorija građana moći da izađe napolje za vreme policijskog časa i oni će imati ograničeno vreme u okviru nekoliko sati, a sve da bi se sprečio njihov susret sa drugim građanima, što bi bilo rizično za zdravlje najstarijih.

Kako saznajemo, biće precizirana još jedna odredba uredbe: izlazak na ulicu biće dozvoljen i svim osobama sa smetnjama u razvoju i autizmom.

Na istoj sednici predsednica Vlade i ministri razmotriće i paket mera kojima će se poljoprivrednicima olakšati nezavidna pozicija u kojoj su se našli zbog vanrednog stanja uvedenog zbog korona virusa. U planu je usvajanje dve uredbe, kojima će se omogućiti da poljoprivrednici po olakšanim uslovima mogu da dobijaju kredite, a predviđa se i novčana pomoć gazdinstvima.

Pročitajte još: 

Pandemija uživo: Blace novo žarište koronavirusa u Srbiji 

Dve Srpkinje na „prvoj liniji fronta” u španskoj bolnici

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala