Kako su to Rusija i Kina „zarazile“ Balkan?

INTERVJU ILIJA KAJTEZ
Pratite nas
Pomoć Rusije i Kine pojedinim zaraženim zemljama, spremnost EU I NATO na izazove takve vrste, Trampovo okretanje leđa Svetskoj zdravstvenoj organizaciji kao i zabrana odlaska vernika na obeležavanje Uskrsa su teme za profesora Iliju Kajteza sa Fakulteta za međunarodnu politiku i bezbednost.

Kajteza, koji je sociolog, filozof, pedagog i oficir u penziji, pitaćemo u emisiji radio Sputnjika „Od četvrtka do četvrtka“ šta zapadne zemlje žele da postignu kada navode kako su Rusija i Kina svojom pomoći „zarazile“ Balkan i dobar deo sveta? Da li su Evropska unija i NATO imale adekvatan odgovor na svetsku pandemiju?

Da li je Svetska zdravstvena organizacija žrtveni jarac da bi se prikrila kasna reakcija lošeg američkog zdravstvenog sitema? Hoće li virus kovid 19 biti presudan za ishod izbora u SAD?

Danas je Veliki četvrtak, koji se obeležava kao znak sećanja na Tajnu ili Poslednju večeru Isusa Hrista i apostola, a juče su svi vernici u Srbiji čuli da neće biti omogućen odlazak na Uskršnju liturgiju. Da li je taj potez bio očekivan?  Crkveni život sveden je na minimum i u Crnoj Gori ali je ipak policija privela Mortopolita Amfilohija i još nekoliko sveštenika. Ima li mesta takvoj reakciji? Koliki je nacionalni značaj hirurga Miodraga Lazića?

Emisiju vodi i uređuje Nataša Milosavljević.

Slušajte nas na talasima radija Studio B u 21 sat i gledajte na našem jutube kanalu.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala