U čast doktora Lazića sve biblioteke u Srbiji i Srpskoj dobiće knjigu „Dnevnik ratnog hirurga“

Pratite nas
Ministarstvo kulture i informisanja finansiraće štampanje knjige „Dnevnik ratnog hirurga“ doktora Miodraga Lazića, a tiraž će biti podeljen svim bibliotekama u Srbiji i Republici Srpskoj. Ovu informaciju danas je objavio ministar Vladan Vukosavljević.

On je na svom Fejsbuk nalogu ostavio poruku, u kojoj se zahvalio doktoru Laziću koji je preminuo od posledica virusa korona.

„Kao izraz dubokog poštovanja prema prerano preminulom, velikom čoveku i znamenitom srpskom hirurgu dr Miodragu Laziću, Ministarstvo kulture i informisanja odlučilo je da finansira štampanje novog izdanja njegove čuvene knjige ’Dnevnik ratnog hirurga‘ i da tiraž podeli svim bibliotekama u Srbiji i Republici Srpskoj.

Životne vrednosti za koje se zalagao, radna etika i ljudske i moralne osobenosti činile su od dr Lazića uzoritu ličnost herojskih dimenzija i primer onog kulturno-istorijskog obrasca u pojedincu, koji je kao model i uzor vekovima bio inspiracija narodnoj etici, moralu i književnosti.

Ministarstvo će ovim odužiti tek najmanji deo duga koji kao društvo imamo prema uspomeni na dr Miodraga Lazića“, navodi u svojoj poruci ministar Vukosavljević.

Pročitajte još: 

Potresni oproštaj supruge od preminulog hirurga 

Poslednje reči preminulog hirurga: Otišao sam časno, stajao sam na prvoj liniji, nisam se krio 

"Marš na Drinu" se ori Srbijom i Istočnim Sarajevom u slavu doktora Lazića /video/

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala