Stiglo pojačanje: Jedan od najmoćnijih topova u svetu isporučen ruskoj vojsci

© Sputnik / Ministry of Defence of the Russian Federation / Uđi u bazu fotografijasamohodni nuklearni top «Pion» (2S7M "Malka")
samohodni nuklearni top «Pion» (2S7M Malka) - Sputnik Srbija
Pratite nas
Preduzeće „Uraltransmaš“ (deo koncerna „Uralvagonzavod“ državne korporacije „Rosteh“) isporučilo je prvi modernizovani samohodni top 2S7M „Malka“ Ministarstvu odbrane Rusije, saopštila je pres-služba „Rosteha“.
„Ovo je jedan od najmoćnijih samohodnih topova u svetu, predviđen za uništavanje meta i protivničkih objekata koji se nalaze u taktičkoj dubini fronta. U toku je isporuka ovog modernizovanog oruđa Ministarstvu odbrane Rusije. ‘Uraltransmaš’ ima ozbiljan zadatak da sprovede serijsku modernizaciju ovog proizvoda na zahtev Ministarstva odbrane za 2020-2022. godinu“, istakao je generalni direktor preduzeća Dmitrij Semizorov.

Modernizovana oprema uključuje novu šasiju i elektroniku, zbog čega su njene taktičko-tehničke karakteristike značajno povećane.

Nakon završenih radova, „Malka“ je uspešno prošla ceo niz testiranja, tokom kojih su proveravani pokretljivost, pouzdanost šasije, pogonskog sistema i transmisije. Takođe je testirana snaga artiljerijske cevi 2A44 i sistemi upravljanja paljbom.

© Foto : Vitaly V. Kuzmin203-mm samohodnaя puška artillerii 2S7 «Pion»
Stiglo pojačanje: Jedan od najmoćnijih topova u svetu isporučen ruskoj vojsci - Sputnik Srbija
203-mm samohodnaя puška artillerii 2S7 «Pion»

2S7M „Malka“ je modernizovana verzija oruđa 2S7 „Pion“, koje je proizvedeno još 80-ih godina prošlog veka, a do danas se smatra jednim od najmoćnijih artiljerijskih oruđa na svetu. Sistem je predviđen za uništavanje meta i protivničkih objekata koji se nalaze u taktičkoj dubini fronta.

„Malka“ koristi visoko-eksplozivne granate i aktivno-reaktivnu municiju.

Glavna prednost tog oružja je mogućnost da koristi hemijske granate i granate koje uništavaju armirani beton, kao i specijalnu municiju sa nuklearnim punjenjem.

Pročitajte još:

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala