Ruski lekari počeli da leče obolele od virusa korona u Bergamu /video/

© Foto : Ministerstvo oboronы RF / Uđi u bazu fotografijaRabota rossiйskih voennыh vračeй v polevom gospitale Bergamo
Rabota rossiйskih voennыh vračeй v polevom gospitale Bergamo - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ruski vojni lekari počeli su da leče pacijente na novootvorenom terapijskom odeljenju poljske bolnice u Bergamu, što će omogućiti da se rasterete odeljenja intenzivne nege, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

Ranije su ruski i italijanski lekari primili 31 pacijenta sa virusom korona na lečenje u poljskoj bolnici, od kojih se osam ljudi već oporavilo.

Odeljenje je otvoreno za pacijente koji su u bolnicu primljeni sa blagim ili umerenim simptomima bolesti, ili one koji se već oporavljaju. To omogućava da se rasterete odeljenja intenzivne nege za pacijente koji imaju težak oblik bolesti.

​Načelnik ove bolnice u Bergamu Olivijero Valoti izjavio je da su ruski stručnjaci koji rade u ovoj bolnici vrhunski.

„Pre nekoliko dana smo intenzivirali aktivnosti terapeuta i nadamo se da će oni uspeti da pomognu pacijentima koji su lakše oboleli od onih teže na odeljenjima intenzivne nege, a koje nadgledaju vaši specijalisti“, rekao je Valoti.

Na odeljenju se trenutno nalazi 12 pacijenata kojima ruski lekari pružaju potrebnu pomoć. U bolnici se leči 35 zaraženih virusom korona. Osim toga, 12 pacijenata se već oporavilo i otpušteno je iz bolnice.

Međunarodni timovi koji rade u bolnici sastavljeni su od anesteziologa, terapeuta, epidemiologa i medicinskih sestara. Osim medicinskih specijalista, u svakom timu dežuraju ruski vojni prevodioci koji pomažu ruskim lekarima da komuniciraju sa pacijentima i italijanskim kolegama.  

Petnaest aviona Il-76 ruskih vazduhoplovnih snaga sa vojnim specijalcima i opremom za pomoć u borbi protiv pandemije virusa korona stiglo je u Italiju između 22. i 25. marta, kako bi pružili pomoć u borbi protiv kovida-19.

Do sada su ruski vojni stručnjaci, zajedno sa italijanskim kolegama, dezinfikovali staračke domove u 49 opština u Lombardiji. Obrađene su 53 zgrade, odnosno više od 325.000 kvadratnih metara unutrašnjeg prostora i više od 35.000 kvadratnih metara puta.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala