Moskva o pomoći Vašingtona: To je pokazatelj odgovornog pristupa u zajedničkoj borbi protiv korone

© Fotohost BRIKS / Uđi u bazu fotografijaZamenik šefa ruske diplomatije Sergej Rjabkov
Zamenik šefa ruske diplomatije Sergej Rjabkov - Sputnik Srbija
Pratite nas
Moskva poziva da se ne politizuje spremnost američkog predsednika Donalda Trampa da isporuči Rusiji medicinsku opremu, uključujući i respiratore, taj gest je pokazatelj odgovornog pristupa zajedničkoj borbi protiv kovida19, izjavio je zamenik ministra inostranih poslova Rusije Sergej Rjabkov.

„Smatram da je ovo potpuno prirodan odgovor na izazov vremena i ne treba mešati nikakvu politiku u datoj situaciji“, rekao je Rjabkov.

Rjabkov je dodao da je Moskva zahvalna američkom predsedniku na spremnosti da Rusiji isporuči medicinsku opremu.

„Zahvalni smo na potvrdi američke strane o pružanju podrške i pomoći Rusiji. Shvatamo to kao humani gest i kao manifestaciju odgovornog pristupa u borbi protiv pandemije. Rusija je na isti način postupala kada je pružila Americi humanitarnu pomoć“, rekao je on.

Američki lider je u sredu na konferenciji za novinare u Beloj kući izjavio da će SAD pomoći Rusiji i drugim zemljama isporukom respiratora zbog situacije vezane za virus korona, kada organizuje sopstvenu proizvodnju.

Ranije je Rusija poslala Sjedinjenim Američkim Državama medicinsku opremu zajedno sa respiratorima. Ambasador Rusije u SAD Anatolij Antonov istakao je da je međunarodna saradnja u borbi sa virusom korona neophodna, jer se nijedna zemlja ne može samostalno izboriti s pandemijom. 

Tramp je to ocenio kao lep gest i zahvalio Rusiji na upućenoj opremi, koja će omogućiti da se spasu životi Amerikanaca pred naletom pandemije virusa korona.

S tim u vezi, portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova rekla je da je Moskva uverena da će SAD moći da pruže podršku Rusiji u vezi sa virusom korona ukoliko to bude potrebno. 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala