Militanti koji su se predali sirijskim snagama: Amerikanci su nas obučavali

Pratite nas
Američki instruktori obučavaju militante u zoni oko baze Tanf, koja se nalazi pod kontrolom SAD, na jugu Sirije, saopštili su pripadnici nezakonite oružane formacije, koji su se predali sirijskim vladinim snagama.
„Amerikanci su nam obećali medicinski centar, ali ga nisu napravili. Obećali su nam dobre uslove za izbeglice, rodbinu, roditelje, civile, ali su nas prevarili. Uverili smo se u to da Amerikanci varaju, i da nećemo dobiti budućnost kakvu su nam obećali. Stoga smo odlučili da napustimo Tanf“, rekao je jedan od, sada već bivših, terorista, 24-godišnji Aid Al Hader.

Prema njihovim rečima, dobrovoljce su dobro naoružavali, a u bazi Tanf američki specijalci su nove članove učili da rukuju sa oružjem.

Al Hader je objasnio novinarima kako je zaključio da ih obučavaju Amerikanci.

„Imaju američku zastavu (na uniformi), vojna obeležja i rade kao savetnici. Drže vežbe, obučavaju vojnike. Ne sećam se imena instruktora, jer ne znam engleski jezik. Komunicirali smo sa njima preko prevodioca“, rekao je bivši terorista.

Podsetimo, 27 terorista uhvaćeno je u noći između 13. i 14. aprila, dok su pokušavali da izađu iz zone Tanf. Militanti su planirali da se predaju vladinim snagama i vrate se normalnom životu. Saopštili su da su prošli obuku u američkoj vojnoj bazi u izbegličkom kampu „Rukban“.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala