Glavni lekar bolnice koju je posetio Putin objavio rezultate dosadašnjeg rada

© Sputnik / Alekseй Družinin / Uđi u bazu fotografijaPoseta predsednika Rusije Vladimira Putina bolnici u kojoj se nalaze pacijenti zaraženi virusom korona
Poseta predsednika Rusije Vladimira Putina bolnici u kojoj se nalaze pacijenti zaraženi virusom korona - Sputnik Srbija
Pratite nas
Denis Procenko, glavni lekar infektivne bolnice u Komunarki, koja je među prvima u Moskvi počela da prima pacijente zaražene virusom korona, saopštio je rezultate rada tokom 45 dana borbe protiv Kovid-19.

Prema njegovoj objavi na Fejsbuk stranici, u toku tog perioda u bolnicu je primljeno 1.659 pacijenata, od kojih je 1.140 već otpušteno.

„U ovom trenutku, na bolničkom lečenju nalazi se više od 490 pacijenata, od kojih je 44 na odeljenju reanimacije i intenzivne nege, uključujući 21 pacijenta na respiratorima. Za dan su u bolnicu primljena 52 pacijenta, a otpušteno je 46“, istakao je Procenko.

„Iza ovih brojeva je još mnogo toga. Hvala, kolege“, dodao je on.

Podsetimo, juče je glavni lekar u Komunarki objavio da je izlečen od virusa korona i da izlazi iz samoizolacije.

Prethodno je sam Procenko 31. marta saopštio da se zarazio Kovidom-19 preko nekog od pacijenata. Petog aprila direktor Naučno-istraživačkog instituta za hitnu pomoć „Sklifosovski“ Sergej Petrikov izjavio je da kod je kod Procenka primećen lakši oblik bolesti.

Prema poslednjim podacima, u Rusiji je virusom korona zaraženo više od 24 hiljade ljudi, a 198 je umrlo.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala