Korona koči izgradnju „Turskog toka“ u Bugarskoj

© Foto : Anastasia Solntseva / Turski tokZavršetak radova na morskom delu gasovoda "Turski tok"
Završetak radova na morskom delu gasovoda Turski tok - Sputnik Srbija
Pratite nas
Bugarski premijer Bojko Borisov zadovoljan je kako napreduju radovi na gasovodu „Turski tok“. Šef bugarske vlade posmatrao je izgradnju iz helikoptera, a zatim automobilom došao da izvrši proveru.

„Sve ove cevi isporučene su i razvezene (do deonica) vozovima i kamionima“, rekao je Borisov.

Borisov je napomenuo da rad svih onih koji su uključeni u izgradnju gasovoda omogućava ekonomsku podršku onima koji sada ne mogu da rade zbog krize.

„U takvoj krizi svako radno mesto, svaka plata omogućava da se daju (sredstva) onima koji ne mogu da rade“, ocenio je premijer.

Na pitanje da li se radovi na gasovodu odvijaju po planu, premijer je istakao da je izgradnja u punom jeku.

„Cevi su postavljene na već stotinu kilometara. Radovi su u punom jeku. Bez obzira na karantin, uprkos poteškoćama, uspevamo da dovodimo radnike iz inostranstva, oni su u 14-dnevnom karantinu pod stražom, testiramo ih i šaljemo ih na posao. Menjamo timove da ne bi bilo infekcije. I u ovom trenutku nema zaraženih“, naglasio je Borisov.

Prema njegovim rečima, cevi su prevezene duž većeg dela gasovoda.

„Kako sam već govorio, cevi su prevezene na skoro 300 kilometara. Svakog dana vozovi i kamioni donose ostatak“, objasnio je Borisov.

Na pitanje da li će radovi biti završeni do kraja maja, kako se predviđalo, Borisov je podsetio da radnici moraju da sačekaju kraj 14-dnevnog karantina, ali je naglasio da je za njega važno da su radovi aktivni.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala