Zoo-vrt svojim postupkom sablaznio borce za prava životinja /video/

© Foto : screenshot/YT Caelan WalkerŠimpanza dezinfikuje zoo-vrt
Šimpanza dezinfikuje zoo-vrt - Sputnik Srbija
Pratite nas
Kontroverzni zoološki vrt na Tajlandu izazvao je bes javnosti nakon što je primorao šimpanzu, obučenog u pantalone i kođulju, da vozi bicikl i prska sredstvo za dezinfekciju.

Snimci iz zoološkog vrta na periferiji Bangkoka prikazuju šimpanzu koja nosi hiruršku masku, teksas-šorts i narandžastu havajsku košulju dok vozi dečiji bicikl i nosi na leđima rezervoar za dezinfekciju.

Radnik zoološkog vrta trči pored bicikla koji se klima, dok drži povodac za šimpanzu koji se bori da održi ravnotežu, prenosi „Dejli mejl“.

Grupa za zaštitu prava životinja PETA opisala je ovakav tretman kao potresan i rekla da je ovaj zoološki vrt „paklena rupa“. Borci za prava životinja su već nekoliko puta pokušali su da zatvore ovaj zoo-vrt zbog surovog odnosa prema životinjama.

„Rutinski ih maltretiraju i znaju malo više od lanaca. Kad se ne koriste za da zabavljaju ljude, drže ih u skučenim kavezima“, navode iz organizacije.

Tajland je do sada proglasio 2.643 slučaja koronavirusa i 43 smrti. Zemlja je sprovela stroge mere za borbu protiv pandemije, uključujući zatvaranje zooloških vrtova i druge ustanove, zabranu letova za putnike, uvođenje policijskih sati, zabrane putovanja i zabranu alkohola.


Pročitajte i:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala