Zaharova: Postupci NATO-a liče na nepotrebnu igračku koja je udarila u zid

© Sputnik / Mihail Voskresenskiй / Uđi u bazu fotografijaPortparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova
Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova - Sputnik Srbija
Pratite nas
Postupci NATO-a, koji odbija da menja politiku obuzdavanja Rusije, čak i u uslovima pandemije virusa korona, podsećaju na dečji automobil koji je udario u zid i više nikome nije potreban, izjavila je portparolka Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova.

Na sastanku ministara inostranih poslova i odbrane zemalja-članica NATO-a u Bruselu generalni sekretar Alijanse Jens Stoltenberg izjavio je da pandemija virusa korona neće dovesti do preispitivanja vojnih prioriteta Severnoatlanstkog saveza, uključujući i obuzdavanja Rusije.

„Pandemija ne treba da promeni načelne prioritete Alijanse, koja predstavlja vojnu organizaciju. Terorističke pretnje neće nestati i odlučni koraci Rusije takođe će zahtevati naš odgovor. NATO ne treba da se bavi pružanjem medicinske pomoći, može da podrži samo civilne strukture“, izjavio je Stoltenberg na sastanku u Briselu.

Portparolka Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova uporedila je izjavu prvog čoveka NATO-a sa slomljenom igračkom koja više nikome nije potrebna. 

„(Izjava državnog sekretara Alijanse Jensa Stoltenberga) podseća na autić koji se zakucao u zid. Točkovi se vrte, baterija prestaje sa radom, deca otrčala u drugu sobu, a automobil zuji i ne predaje se“, napisala je Zaharova na svojoj Fejsbuk stranici, komentarišući izjavu Stoltenberga da Alijansa ne planira da menja svoje prioritete, uključujući i u pogledu obuzdavanja Rusije.
Pročitajte još:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala