Virus korona bi mogao uskoro da nestane: Ohrabrujuća tvrdnja poznatog francuskog profesora /video/

Pratite nas
Epidemija virusa korona mogla bi da nestane tokom proleća i da kroz nekoliko nedelja više ne bude novih slučajeva, ohrabrujuća je poruka koju je poslao čuveni francuski profesor Didije Raul, u svetu poznat po svom tretmanu antimalarijskim lekom hirdoksihlorokinom u kombinaciji s antibiotikom azitromicinom.

Njegova izjava je iznenadila čitav svet koji se bori s opakom pandemijom, prenose Novosti. On je istakao da je ovu mogućnost najavljivao i ranije.

„Razlozi su izuzetno čudni i uobičajeni kod najvećeg broja viralnih respiratornih bolesti. To je dosta banalno“, objasnio je Raul zbog čega bi epidemija iznenada mogla da se povuče.

Raul je to saopštio u svom video-obraćanju, što je njegov uobičajeni način komunikacije u poslednje vreme.

„Za nas, epidemija progresivno nestaje“, ohrabrujuća je poruka Raula, koji je to potkrepio podatkom da je u njegovoj Mediteranskoj infektivnoj klinici u Marseju na vrhuncu epidemije bilo 368 novih slučaja u toku jednog dana, a da ih danas ima od 60 do 80.

On je to okarakterisao kao značajno smanjenje broja detektovanih slučajeva, a kao još značajniji podatak naveo broj ljudi koji dolazi na testove, a predstavljaju asimptomatične slučajeve.

Doktor Raul je ovu zdravstvenu krizu uporedio sa nekim ranijim epidemijama u Francuskoj, ističući da je veći mortalitet bio 1997, 2000, 2009. i naročito 2017. godine.

On je rekao da ovom epidemijom treba upravljati što je moguće profesionalnije, bez straha i zabrinutosti, dijagnostikovanjem, izolovanjem i tretiranjem pacijenata, da bi se izbeglo da bude više mrtvih nego drugde.

Takođe je ponovo pohvalio svoj tretman hidroksihlorokinom. Izneo je podatke da je do sada na njegovoj klinici urađeno 76.768 testova na 32.083 pacijenta, da je 4.296 bilo pozitivno, a da je 2.628 tretirano tretmanom koji on preporučuje i da je preminulo ukupno 10 pacijenata, što je mortalitet manji od 0,5 odsto, i to je predstavio kao najspektakularniji rezultat u svetu.

Pročitajte još:

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala