U Moskvi počinju vazdušne probe Parade pobede

© Press-služba Юžnogo voennogo okruga / Uđi u bazu fotografijaRuski Lovci Su-30SM prave cifru 7 na vežbi za Paradu pobede
Ruski Lovci Su-30SM prave cifru 7 na vežbi za Paradu pobede - Sputnik Srbija
Pratite nas
Probe vazdušnog dela Parade pobede počeće 15. aprila, navodi se u saopštenju Federalne agencije za vazdušni saobraćaj Rusije (Rosavijacija). Za vreme proba u Moskvi biće uspostavljen privremeni režim korišćenja vazdušnog prostora.

„Za održavanje proba vazdušnog dela Parade pobede u moskovskoj zoni uspostavljen je privremeni režim korišćenja vazdušnog prostora za 15, 17, 20. i 22. april 2020. godine. Rezervni dani su 16, 21, 23. i 24. april“, saopštila je Rosavijacija.

U saopštenju se ističe da će za generalnu probu, kao i za vazdušni deo same parade iznad Moskve, privremeni režim vazdušnog prostora biti određen naknadno.

Planirano je da se vazdušne parade, osim u Moskvi, održe i u Sankt Peterburgu, Jekaterinburgu, Habarovsku, Vladivostoku i Čiti.

Ranije je portparol Kremlja Dmitrij Peskov izjavio da Parada i proslava povodom Dana pobede možda neće biti 9. maja, ali će je svakako biti, jer sve drugo je za Rusiju nezamislivo.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala