Trudna medicinska sestra (28) umrla od virusa korona, lekari jedva spasli bebu

© Tanjug / Dragan KujundžićBeba
Beba - Sputnik Srbija
Pratite nas
Britanska medicinska sestra Meri A. u poodmakloj trudnoći, stara 28 godina, preminula je od posledica korona virusa. Lekari su uspeli da spasu bebu.

Kako prenosi „Miror“, žena je podvrgnuta hitnom carskom rezu kako bi lekari spasili devojčicu, a još nije poznato da li je i dete pozitivno na ovaj virus, prenose „Novosti“.

Kolege u bolnici u Lutonu odale su počast preminuloj medicinskoj sestri za koju su rekli da je bila „izvanredna, sjajna medicinska sestra i sjajan primer onoga za šta se zalažu“. Lekari navode da je dolazak bebe „svetlost u ovom mračnom vremenu“.

Internim imejlom direktor ove ustanove David Karter objasnio je službenicima da je odluka o hitnom carskom rezu doneta nakon što se Merino stanje pogoršalo.

„Sa velikom tugom moram da potvrdim smrt jedne od naših medicinskih sestara. Meri je ovde radila pet godina i bila je veoma cenjen i voljen član tima. Fantastična medicinska sestra i sjajan primer onoga za šta se zalažemo u našoj ustanovi. Bila je pozitivna na kovid-19, testirana je 5. aprila. U bolnicu je primljena 7. aprila. Tražimo da se u ovom trenutku poštuje privatnost porodice“, naveo je Karter.

Lekari su prvo naveli da se stanje žene poboljšava, ali se ono pogoršalo u nedelju.

Pročitajte još: 

Pandemija uživo: U Srbiji još pet preminulih i 408 zaraženih, u svetu skoro pola miliona izlečenih  

Porodila se trudnica zaražena koronavirusom – rodila sina 

Zaraženoj trudnici danas će biti urađen carski rez

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala