Ruski mediji: Parada pobede u Moskvi će biti odložena

© Sputnik / Sergeй Guneev / Uđi u bazu fotografijaSamohodna artiljerijska oklopna vozila "Msta S" na generalnoj probi Parade pobede na Crvenom trgu u Moskvi
Samohodna artiljerijska oklopna vozila Msta S na generalnoj probi Parade pobede na Crvenom trgu u Moskvi - Sputnik Srbija
Pratite nas
Kremlj je doneo odluku da se vojna parada povodom 75. godišnjice pobede u Drugom svetskom ratu neće održati 9. maja, kako je ranije planirano, saopštilo je izdanje „RBK“ pozivajući se na neimenovane izvore.

Prema podacima „RBK“, o odlaganju parade biće zvanično saopšteno do kraja ove nedelje, a odluku će objaviti ruski predsednik Vladimir Putin.

„O odlaganju parade možda će biti objavljeno na sastanku Saveta bezbednosti Rusije u četvrtak, 16. aprila“, citiralo je izdanje reči svog izvora bliskog Kremlju.

Za sada nije precizirano da li će biti objavljen novi datum vojne parade u Moskvi, ili će biti odložena na neodređeno vreme.

S druge strane, drugi izvor navodi da je teško odrediti novi datum zbog situacije sa epidemijom virusa korona.

„Za sada se svi u tišini nadaju da će se parada održati u junu“, dodao je taj izvor.
Vojnici na vojnoj paradi povodom Dana pobede u Drugom svetskom ratu na Crvenom trgu u Moskvi - Sputnik Srbija
Kremlj: Parada možda neće biti 9. maja, ali će je svakako biti

Ranije je šef komiteta za odbranu Državne dume Rusije Vladimir Šamanov potvrdio da su veterani Drugog svetskog rata zamolili ruskog predsednika da odloži paradu i proslavu povodom Dana pobede zbog pandemije virusa korona.

Kremlj je odgovorio da će razmotriti tu inicijativu.

Prema poslednjim podacima, u Rusiji je ukupno zaraženo virusom korona 24.490 osoba, 198 osoba je preminulo, a skoro 2.000 je ozdravilo.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala