Ruski akademik: Epidemija virusa korona mogla bi se završiti u junu

© Press-služba mэra i pravitelьstva Moskvы / Uđi u bazu fotografijaOtkrыtie stacionara po borьbe s koronavirusom na baze gorbolьnicы №31
Otkrыtie stacionara po borьbe s koronavirusom na baze gorbolьnicы №31 - Sputnik Srbija
Pratite nas
Virus korona u Rusiji mogao bi da se okonča početkom ili polovinom juna, takav zaključak može se doneti na osnovu dosadašnjeg iskustva, izjavio je akademik Ruske akademije nauka, pulmolog i šef Katedre za bolničku terapiju na Ruskom istraživačkom medicinskom univerzitetu „Pirogov“ Aleksandar Čučaljin.
„Na osnovu stečenog iskustva može se misliti da je jun, sredina juna, kada bi trebalo da nestane“, rekao je Čučaljin tokom onlajn konferencije u agenciji „Rusija sevodnja“.

On je precizirao da je infekcija sada dobila potencijal, a jedna zaražena osoba u proseku inficira 2-3 osobe.

U Rusiji je do danas zabeleženo 24.490 slučajeva zaraze virusom korona KOVID-19, od čega je umrlo 198. Pod lekarskim nadzorom je oko 130 hiljada ljudi.

Svetska zdravstvena organizacija objavila je 11. marta epidemiju nove infekcije virusa korona KOVID-19 za pandemiju. Prema poslednjim podacima, u svetu je zabeleženo više od dva miliona slučajeva zaraze, a umrlo je više od 126 hiljada ljudi.


Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala