Rusija poručuje Ukrajini: Pretnjama vašim raketama nanosite štetu sami sebi

© Sputnik / Vladimir Fedorenko / Uđi u bazu fotografijaZgrada Saveta Federacije Rusije
Zgrada Saveta Federacije Rusije - Sputnik Srbija
Pratite nas
Izjava direktora ukrajinskog hemijskog kombinata u Pavlogradu Leonida Šimana da Ukrajina može svoj raketni sistem „Oljha“ da upotrebi za napad na ruske infrastrukturne objekte nanosi više štete Ukrajini nego Rusiji, smatra član spoljnopolitičkog odbora Saveta Federacije Rusije Sergej Cekov.
„Ukrajinska strana ovakvim izjavama ne nanosi štetu Rusiji, nego samoj sebi. Ima i normalnih izjava koje se čuju iz Ukrajine i čini mi se da ih je sve više. Kada se poveća kritična masa upravo tih ljudi koji mogu objektivno da sagledaju situaciju, ukrajinska kriza biće prevaziđena“, istakao je Cekov.

On je još dodao da kad bi Šiman bio kompetentan stručnjak, govorio bi kako su rakete potrebne Ukrajini da bi, pre svega, zaštitila svoju teritoriju.

Ranije je direktor ukrajinskog hemijskog kombinata Leonid Šiman izjavio da nije isključeno da bi Ukrajina u slučaju napada Rusije pomoću raketnog sistema „Oljha“ mogla da raketira ruske infrastrukturne objekte, uključujući rafineriju nafte u Rostovskoj oblasti.

Ruski predsednik Vladimir Putin više puta je izjavljivao da Rusija ne namerava nikoga da napada i da su sve izjave o pretnjama Moskve izmišljene. Po njegovim rečima, pretnji na račun Rusije je toliko mnogo, da je zemlja jednostavno primorana da učvrsti svoju odbranu.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala