Peskov o članku „Njujork tajmsa“: Šteta što objavljuju sve više gluposti

© AFP 2023 / ANGELA WEISSSedište lista "Njujork tajms"
Sedište lista Njujork tajms - Sputnik Srbija
Pratite nas
Portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov je, govoreći o članku „Njujork tajmsa“ o „dezinformacijama“ Rusije o zdravstvenoj situaciji, izrazio žaljenje što „takve ugledne novine objavljuju sve više gluposti“.

„Neće biti reakcija Moskve. Ne mislimo da ovakvi listovi niskog kvaliteta zaslužuju ikakvu reakciju. Šteta je što takve relativno ugledne novine sve više objavljuju takvih gluposti“, odgovorio je Peskov na pitanje novinara da li će biti reakcija Moskve na ovu objavu.

Američki list „Njujork tajms“ objavio je u ponedeljak članak u kojem je autor Vilijam Brod optužio ruskog predsednika da je umešan u širenje lažnih informacija o smrtonosnim bolestima i napade na važne javne institucije.

U članku se tvrdi i da Rusija navodno stoji iza višegodišnje kampanje za diskreditaciju američkog zdravstvenog sistema. On ne navodi nikakve ozbiljne argumente i poziva se na intervjue, članke, reportaže, tvitove i televizijske emisije.

Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova rekla je da ovaj članak predstavlja remek-delo dezinformisanja o pandemiji virusa korona.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala