Nemački zoo-vrt strepi: Moraćemo da ubijemo neke životinje da njima nahranimo druge

© AP Photo / POLFOTO, Rasmus Flindt Pedersen, FileLavovi jedu trup žirafe Marijusa u Zoološkom vrtu u Kopenhagenu, 9. februara 2014.
Lavovi jedu trup žirafe Marijusa u Zoološkom vrtu u Kopenhagenu, 9. februara 2014. - Sputnik Srbija
Pratite nas
Radnici zoološkog vrta u nemačkom gradu Nojminsteru u javnost su izneli potencijalno užasne posledice korone i izolacije. „Već smo napravili spisak životinja za klanje“, kaže direktorka zoo-vrta Verena Kaspari.

 Naime, zbog zatvaranja zoološkog vrta, on ostaje bez 170.000 evra, a njihove životinje će zbog toga patiti najviše. Ako uskoro ne uspeju da ih prebace u neku drugu ustanovu, biće gladne, a to će naterati rukovodstvo na odluku da neke životinje ubiju kako bi njihovim mesom mogli da nahrane druge, prenosi „Indeks“. 

„Već smo napravili spisak životinja za klanje“, izjavila je direktorka za „Lad bajbl“. Naglasili su kako njihova odluka nije nimalo ugodna, ali mnogim životinjama su potrebne ogromne količine hrane kako bi bile site i zdrave. Pingvini i plave foke zahtevaju velike količine ribe dnevno, a oni to sada jednostavno ne mogu da priušte.

Svi nemački zoološki vrtovi zahtevaju od države ukupnu pomoć od 100 miliona evra. No novac i hrana nisu jedini problemi koji su ih zadesili. Radnici su naglasili kako brojne životinje koje žive u njihovim zoološkim vrtovima vole prisutstvo ljudi i ono im je neophodno jer bez ljudi postaju depresivni. Ovo se posebno odnosi na papagaje i plave foke kojima je sad užasno dosadno.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala