Naučnici objasnili glavnu razliku između virusa korona i prehlade

CC0 / Pixabay / Prehlađena devojka
Prehlađena devojka - Sputnik Srbija
Pratite nas
Američki naučnici otkrili su da se virus korona može razlikovati od prehlade po odsustvu kijavice. Rezultati istraživanja objavljeni su na sajtu „Eurekalert“.

Naučnici ističu da je ključni simptom pomoću kojeg se virus korona može otkriti u ranim fazama je gubitak mirisa uz prohodne sinuse.

„KOVID-19 nije povezan sa simptomima koji su obično vezani za virusnu prehladu, poput začepljenog nosa ili stvaranja sluzi. To takođe omogućava da se KOVID-19 prilično lako razlikuje od sezonskih alergija“, rekao je jedan od autora istraživanja, docent na katedri za otolaringologiju i hirurgiju Medicinskog fakulteta Univerziteta u Sinsinatiju Ahmad Sedagat.

Istraživači smatraju da gubitak mirisa uz odsustvo drugih simptoma povezanih sa nosnom šupljinom ukazuje na potrebu da se pacijent odmah izoluje i testira na KOVID-19.

Svetska zdravstvena organizacija objavila je 11. marta epidemiju nove infekcije virusa korona KOVID-19 za pandemiju. Prema poslednjim podacima u svetu je zabeleženo više od dva miliona slučajeva zaraze, a umrlo je više od 126 hiljada ljudi.


Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala