Medvedev: Pandemija virusa korone za Rusiju pitanje bezbednosti zemlje

© Sputnik / Ekaterina Štukina / Uđi u bazu fotografijaZamenik predsednik Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev
Zamenik predsednik Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev - Sputnik Srbija
Pratite nas
Pandemija virusa korone ne preti samo životima i zdravlju ljudi, već i mnogim oblastima biznisa, te je ova zaraza postala pitanje bezbednosti cele Rusije ne samo trenutno, već i u perspektivi, izjavio je predsednik vodeće ruske partije Jedinstvena Rusija Dmitrij Medvedev.

„Bez preuveličavanja, ovo je pitanje bezbednosti zemlje ne samo sada, već i u budućnosti, jer se sve pandemije kad-tad završavaju, a ekonomija ostaje, a pitanje je u kakvom će stanju ona tada biti“, istakao je on.

Medvedev je upozorio i na to da će nakon pandemije čitav niz kompanija biti prinuđen da smanji broj zaposlenih kako bi izbegli bankrotstvo, a nije izgledno da će se situacija u skorijoj budućnosti popraviti.

„Istovremeno, svi dobro razumemo da ne smemo dozvoliti da imamo milione ljudi koji neće imati primanja, a hiljade kompanija da bankrotiraju“, dodao je.

Medvedev je naveo i da je trenutno veoma važno pomoći privrednicima da prevaziđu poteškoće.

„Koliko god bila opasna ova pandemija, moramo da razmišljamo o tome kada će zemlja ponovo izbiti u stanje ekonomskog rasta. Potrebno je dobro razmisliti o daljim koracima“, zaključio je on.

Prethodno je ruski predsednik Vladimir Putin na sastanku sa članovima Vlade predstavio nove mere ekonomske pomoći privredi.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala