Krim: Neće biti nacionalizacije zemlje u vlasništvu stranaca

© Sputnik / Olesя Pečenkina / Uđi u bazu fotografijaObala Crnog mora na Krimu
Obala Crnog mora na Krimu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Nikakve nacionalizacije krimskih zemljišnih parcela u vlasništvu stranaca neće biti, izjavio je šef radne grupe za međunarodno-pravna pitanja u stalnom Predstavništvu Krima pri predsedniku Rusije Aleksandar Molohov.

„Zemljišne parcele neće biti nacionalizovane, već prinudno otkupljene, uz prethodno i ekvivalentno obeštećenje“, istakao je Molohov.

Istovremeno, šef komiteta krimskog parlamenta za narodnu diplomatiju i međunacionalne odnose Jurij Hempel izjavio je da je ukaz ruskog predsednika Vladimira Putina o ograničenju vlasništva nad zemljom u pograničnim oblastima u skladu sa međunarodnom praksom.

„Mi, Krimljani, pozdravljamo ukaz predsednika. To je korak koji je usmeren na bezbednost regiona. Prinudne rekvizicije ili konfiskacije neće biti. Sve će se odvijati u okviru zakona Ruske Federacije“, naglasio je Hempel.

Podsetimo, ruski lider Vladimir Putin potpisao je krajem marta ukaz kojim se zabranjuje strancima da kupuju zemlju na teritoriji Krima, Astrahanske i Kalinjingradske oblasti.

Krim je postao deo Rusije u martu 2014. godine nakon referenduma na kojem su građani poluostrva ogromnom većinom izrazili želju da postanu deo Rusije.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala