Američki lekari: Korona je kao lutrija

CC0 / Unsplash / Lutrija
Lutrija - Sputnik Srbija
Pratite nas
Reakcija organizma na virus korona ne može se predvideti, jer je nekad i pacijentima s jakim imunitetom potreban dodatan kiseonik, izjavio je lekar jedne od njujorških bolnica Marlen Kaplan.
„Obolevanje od virusa korona je kao lutrija: ne može se predvideti kako će ko reagovati“, istakao je lekar.

Kaplan objašnjava da je problem u tome što se još pouzdano ne zna zašto neke mlade osobe imaju blage simptome, a neke se suoče s respiratornom insuficijencijom.

„Znamo da je to nekako povezano s tim koliko aktivno reaguje čovekov imuni sistem. Ako je vaš imuni odgovor previše aktivan, imuni sistem ne uništava samo virus, već i vaše zdravlje“, dodao je lekar.

© REUTERS / Stefan JeremiahLekari prevoze preminulog od virusa korona u bolnicu u Bruklinu u Njujorku
Američki lekari: Korona je kao lutrija - Sputnik Srbija
Lekari prevoze preminulog od virusa korona u bolnicu u Bruklinu u Njujorku

Prema njegovim rečima, on je imao sreće da se oporavi od virusa korona, kojim je verovatno inficiran preko nekog od svojih pacijenata.

„Pre nego što mi se stanje stabilizovalo, a za slučaj da me priključe na respirator, želeo sam ostavim neku poruku mojoj porodici i mojoj deci i da im kažem da ih volim. Da su me priključili na respirator, ne znam koliko bi to trajalo, ni da li bih imao šansu da porazgovaram sa njima. Srećom, izlečen sam“, istakao je Kaplan.

Podsetimo, prema poslednjim podacima, u Americi je registrovano 614.246 obolelih od kovida-19, a preminulo je 26,064 osoba.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala