Zaharova: „Njujork tajms“ objavio remek-delo dezinformisanja

© Sputnik / Vladimir Pesnя / Uđi u bazu fotografijaPortparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova
Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova - Sputnik Srbija
Pratite nas
Članak „Njujork tajmsa“, u kojem je ruski predsednik Vladimir Putin optužen za „višegodišnje širenje lažnih informacija u zdravstvstvenom sektoru“, čime je „posejana panika u SAD“, predstavlja remek-delo dezinformisanja o pandemiji virusa korona, izjavila je portparolka Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova.

Zaharova je podsetila da je američki državni sekretar Majk Pompeo zapretio da će privesti pravdi sve one koji su umešani u „dezinformisanje“ o pandemiji.

„Počnite od 'Njujork tajmsa'. Članak 'Dugi rat (ruskog predsednika Vladimira) Putina protiv američke nauke' je remek-delo dezinformisanja“, prokomentarisala je Zaharova na svojoj „Fejsbuk“ stranici apel Pompea.

Američki list „Njujork Tajms“ objavio je u ponedeljak članak u kojem je autor Vilijam Brod optužio ruskog predsednika da je umešan u širenje lažnih informacija o smrtonosnim bolestima i napade na važne javne institucije.

U članku se tvrdi i da Rusija navodno stoji iza višegodišnje kampanje za diskreditaciju američkog zdravstvenog sistema. On ne navodi nikakve ozbiljne argumente i poziva se na intervjue, članke, repotraže, tvitove i televizijske emisije.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala