Visoka ocena kineskih lekara: Rusija preduzela efikasne mere u borbi protiv korone

© Sputnik / Vitaliй Belousov / Uđi u bazu fotografijaLekari ispred bolnice za obolele od koronavirusa u Rusiji
Lekari ispred bolnice za obolele od koronavirusa u Rusiji - Sputnik Srbija
Pratite nas
Grupa kineskih medicinskih eksperata, koji su došli u Rusiju u cilju pružanja pomoći u borbi protiv virusa korona, smatra da su ruske vlasti preduzele blagovremene i efikasne mere protiv novog virusa.
„Kineski eksperti smatraju da su ruska vlada i moskovske vlasti na vreme usvojile efikasne mere i da su se mediji takođe poneli na pravi način, pošto je KOVID-19 potpuno novi tip virusa s kojim se susrelo čovečanstvo, svi smo zajedno u procesu istraživanja“, rekao je izjavio je šef Centra za kontrolu i prevenciju bolesti pokrajine Hejlungđang, član delegacije kineskih eksperata Van Kajli.

Prema podacima kineske ambasade u Rusiji, 10 eksperata stiglo je u Moskvu 11. aprila, a Kajli je rekao da je planirano da se vrate u Kinu 18. aprila.

Vlasti Hejlungđanga istakle su da kineski lekari koji borave u Rusiji dele svoja iskustva sa ruskim kolegama, međutim, po zakonu ne mogu da leče obolele od korone.

„Grupa lekara najviše razmenjuje mišljenja sa ruskim stručnjacima, deli svoje iskustvo sa njima, ali ne može da postavlja kliničku dijagnozu pacijentima i da ih leči, jer u Rusiji postoje strogi zakoni i samo kvalifikovani ruski lekari mogu da leče pacijente“, saopšteno je iz kancelarije pokrajinske vlade za spoljne poslove.

Kineska pokrajina Hejlungđang predala je Moskvi više od 20 tona humanitarne pomoći, uključujući medicinske maske, rukavice, jednokratnu zaštitnu odeću, dijagnostičke sisteme za testiranje i toplotne uređaje.

Izgradnja privremene poljske bolnice u Vuhanu u centralnoj kineskoj provinciji Hubej - Sputnik Srbija
Kina za šest dana napravila ogromnu bolnicu na granici sa Rusijom /video/

U Rusiji je u protekla 24 sata registrovano 2.774 slučaja zaraze virusom korona KOVID-19 u 51 regionu zemlje, tako da ukupan broj zabeleženih slučajeva iznosi 21.102, saopštio je Operativni štab za borbu protiv epidemije virusa korona u Rusiji.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala