SNP ukazuje na kršenje privremenih mera: DPS kampanja usred pandemije

© Foto : www.skupstina.meSkupština Crne Gore
Skupština Crne Gore - Sputnik Srbija
Pratite nas
Socijalistička narodna partija Crne Gore izdala je saopštenje ilustrujući tvrdnju o Crnoj Gori kao zemlji čuda podatkom da je skoro tri puta više uhapšenih zbog kršenja propisanih mera, nego obolelih od korone.

„Kao što smo i ranije ukazivali, pod plaštom strogih mera Nacionalnog koordinacionog tela za zarazne bolesti DPS je otpočeo predizbornu kampanju. Tako je ovih dana potpredsednik Skupštine Branimir Gvozdenović zavrnuo rukave i krenuo u obilazak ugroženih područja, navodno s namerom da isprati kako se u bolnici u Baru odvija situacija, a u Crmnici da utvrdi načine oporavka i razvoja nakon prolaska krize“, navodi se u saopštenju, prenose „Novosti“.

Socijalistička narodna partija Crne Gore izdala je saopštenje ilustrujući tvrdnju o Crnoj Gori kao zemlji čuda podatkom da je skoro tri puta više uhapšenih zbog kršenja propisanih mera, nego obolelih od korone!

„Država koja ima najviše policajaca po glavi stanovnika u Evropi svoje represivno lice potpuno je ogolila na Cveti, kada su u stanicu policije privedeni mitropolit Amfilohije i sveštenici koji su ga pratili u vršenju liturgije. I Savet za građansku kontrolu rada policije ocenio je da su u ovom slučaju prekršena prava privedenih, ali to ne znači ništa Veljoviću i Nuhodžiću. Prekršiće i pogaziće oni sva ljudska prava samo da bi se dodvorili šefu režima. Istovremeno, u postupanju predsednika danilovgradskog odbora DPS-a, koji je boravio u kafani iako je to zabranjeno već mesec dana, niko ne vidi ništa sporno. Savet za građansku kontrolu rada policije utvrdio je i da je stanje u podgoričkoj ’betonjerci‘ više nego loše, da su dvojica Podgoričana privedena zbog kršenja privremenih mera dve noći morali da dele krevet, dok u brojnim prostorijama nema osvetljenja, ne rade česme, madraci i ćebad nisu dovoljno čisti, kažu iz SNP, uz poziv DPS da prestane sa kršenjem prava građana, crkvenih velikodostojnika i opozicionih političara i da svu energiju usmeri na prevazilaženje krize koja je iz temelja uzdrmala društvo“, navodi se u saopštenju

SNP dalje navodi: „Obratite pažnju i na poštovanje fizičke distance i ostalih mera kada privodite građane i sveštenike, kao i na ispunjavanje osnovnih standarda u pogledu zadržavanja u prostorijama policije, da se ne bi desilo da zbog toga imamo povećan broj slučajeva obolevanja od virusa“ .

Pročitajte još: 

U Srbiji od posledica korone preminulo još devet osoba, zaraženo još 411 /video/ 

Ruski epidemiolog upozorava: Korona se prenosi i na rastojanju od četiri metra 

Pandemija uživo: SZO — 90 odsto svih slučajeva kovida 19 u Evropi i SAD

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala