Severna Koreja ponovo izvela raketne probe

© REUTERS / KCNALansiranje rakete u Severnoj Koreji
Lansiranje rakete u Severnoj Koreji - Sputnik Srbija
Pratite nas
Severna Koreja ispalila je nekoliko projektila, verovatno krstarećih raketa, prema Japanskom moru, koji su preleteli više od 150 kilometara, saopštio je zajednički komitet načelnika štabova Južne Koreje.

„Severna Koreja jutros je iz oblasti Munčon u provinciji Gangvon-do lansirala nekoliko projektila, verovatno, krstarećih raketa u pravcu Japanskog mora. Naša vojska, u svetlu mogućnosti daljih vojnih operacija Severne Koreje, prati i zadržava nepromenjenu gotovost. Trenutno američke i južnokorejske obaveštajne službe detaljno istražuju dostupne informacije“, navodi se u saopštenju južnokorejske vojske.

Takođe se navodi da su, prema procenama, rakete preletele više od 150 kilometara.

Današnje lansiranje je peto od početka 2020. godine. Severnokorejska vojska izvršila je poslednje raketne probe 29. marta. Južnokorejski komitet načelnika štabova tada je zabeležio lansiranje dve rakete kratkog dometa iz oblasti grada Vonsan u pravcu Japanskog mora, koje su letele 230 kilometara. Sledećeg dana severnokorejski mediji saopštili su o testiranju izuzetno velikog, višecevnog raketnog bacača za proveru njegovih strateških i tehničkih karakteristika.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala