Saudijski princ: Mi i Rusija smo jedna porodica

© Sputnik / Alekseй Nikolьskiй / Uđi u bazu fotografijaPredsednik Rusije Vladimir Putin i kralj Saudijske Arabije Salman bin Abdel Aziz el Saud nakon sastanka u Rijadu
Predsednik Rusije Vladimir Putin i kralj Saudijske Arabije Salman bin Abdel Aziz el Saud nakon sastanka u Rijadu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ministar energetike Saudijske Arabije princ Abdel Aziz Ben Salman el Saud nazvao je „porodičnim“ odnose između Rijada i Moskve.

Novinar televizije „Blumberg“ primetio je u razgovoru sa princom da odnosi između Rijada i Moskve liče na „neprijatan razvod“.

„Ne bih to tako nazvao. Mi imamo nesuglasice kao u svakoj porodici. Međutim, njihova rešenja čine porodicu još snažnijom. Izvinite, moraću da vas razočaram, ali mi ne planiramo nikakav razvod“, rekao je princ El Saud.

Komentarišući stanje na tržištu nafte, nakon postizanja sporazuma u okviru OPEK+ o smanjenju proizvodnje nafte, on je saopštio da će se situacija uskoro stabilizovati.

Podsetimo, prošle nedelje su zemlje koje čine OPEK+ postigle sporazum o smanjenju proizvodnja nafte za 9,7 miliona barela dnevno.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala