Ruski timovi dezinfikovali 26 medicinskih objekata u pet gradova Srbije /foto, video/

© Foto : Ministarstvo odbrane RusijeRuski specijalista dezinfikuje bolnicu u Beogradu
Ruski specijalista dezinfikuje bolnicu u Beogradu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ruski specijalisti za radijacijsku, hemijsku i biološku zaštitu dezinfikovali su sedam medicinskih ustanova u Srbiji, među kojima i Institut za virusologiju, vakcine i serume „Torlak“ i medicinske kliničke centra u Nišu i Kruševcu.

Vojni epidemiolozi Ministarstva odbrane Rusije izvršili su procenu i analizu epidemiolopke situacije, razjasnili obim mera dezinfekcije, korigovali protivepidemiološke mere u Vojno-medicinskom centru Karaburma, studentskom domu i policijskoj upravi u Nišu, kao i u poliklinikama u gradskoj bolnici u Vranju.

© Ministarstvo odbrane RusijeRuski specijalista tokom dezinfekcije bolnice u Beogradu
Ruski timovi dezinfikovali 26 medicinskih objekata u pet gradova Srbije /foto, video/ - Sputnik Srbija
Ruski specijalista tokom dezinfekcije bolnice u Beogradu

Tri medicinska tima učestvovala su u ispitivanju i lečenju pacijenata sa potvrđenom dijagnozom KOVID-19 u medicinskim ustanovama u Ćupriji i Kruševcu.

Kombinovana jednica izvršila je set dezinfekcionih mera u ukupno 26 objekata u pet gradova Srbije (Beograd, Niš, Valjevo, Bačka Topola, Kruševac). Između ostalog obrađeno je više od 70 zgrada i objekata ukupne površine više od 430 hiljada kvadratnih metara i delovi asfaltiranih puteva ukupne površine oko 110 hiljada kvadratnih metara.

© Foto : Ministarstvo odbrane Srbije / Jovo MamulaRusko vojno vozilo dezinfikuje prilaz bolnici u Nišu
Ruski timovi dezinfikovali 26 medicinskih objekata u pet gradova Srbije /foto, video/ - Sputnik Srbija
Rusko vojno vozilo dezinfikuje prilaz bolnici u Nišu

Posebna pažnja posvećena je prevenciji obolevanja među ruskim vojnicima koji obavljaju zadatke u objektima povećane virusne opasnosti na teritoriji Srbije. Svakoga dana se od medicinskog personala dodeljuje izdvaja tim lekara i tehničara koji obavlja medicinski pregled vojnika. Dva puta dnevno vrši se termometrijska kontrola, merenje krvnog pritiska i ispitivanje opšteg zdravstenog stanja pripadnika vojske.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala