Putin o koroni: Vrhunac još uvek nije prošao, potrebne stroge vanredne mere

© Sputnik / Alekseй Družinin / Uđi u bazu fotografijaRuski predsednik Vladimir Putin
Ruski predsednik Vladimir Putin - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je da vrhunac koronavirusne infekcije još uvek nije prošao, te da je samo objedinjenjem napora međunarodne zajednice moguće da borba protiv ove zaraze bude efikasna.

On je istakao da je za borbu protiv virusa korona potrebno uvesti stroge vanredne mere kako bi se zaustavilo njegovo širenje.

„Kako bi se efikasno izborili protiv pandemije virusa korona, neophodno je da se celokupna međunarodna zajednica objedini. Upravo takve kolektivne pristupe Rusija i inicira na svim bilateralnim platformama – u UN, u G20, u Zajednici nezavisnih država (ZND), rekao je Putin.

Američki dolari i ruske rublje - Sputnik Srbija
Putin uvodi dodatne mere: Novac za saniranje posledica i veći porez na dohodak

Naveo je da pandemija vrši izuzetno negativan uticaj na sve sfere života širom planete, bilo da je reč o ekonomiji ili socijalnoj sferi.

„Kretanje ljudi je ograničeno, zakomplikovana je svetska trgovina proizvodima i uslugama, globalna finansijska tržišta su uzdrmana, a da ne govorimo i o tržištu sirovina, što je za Rusiju od velike važnosti“, upozorio je ruski predsednik.

Putin je na zasedanju članova Višeg evroazijskog ekonomskog saveta ocenio i da se veliki teret stavlja i na zdravstvene sisteme širom planete.

S tim u vezi, Putin je rekao da je Rusija usmerila ogromne sume sredstava na kupovinu neophodne medicinske opreme kako bi se izborila sa pandemijom.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala