Preporuke ruskih vojnih lekara za protivepidemijske mere u Srbiji /video/

© Ministarstvo odbrane Rusije/Vadim SavitskiyRuski vojnici na VMA u pomoći Srbiji u borbi protiv virusa korona
Ruski vojnici na VMA u pomoći Srbiji u borbi protiv virusa korona - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ruski vojni lekari konsultovali su se sa srpskim kolegama i dali preporuke za protivepidemiološke mere u medicinskim ustanovama u Beogradu i Ćupriji, koje su specijalizovane za lečenje pacijenata koji nisu zaraženi virusom korona.

U gradovima nastavljaju da rade onkološke, kardiološke i druge klinike, u kojima je pacijentima potrebna hitna medicinska pomoć lekara opšte prakse.

Kako bi sprečili da zbog zaraženih pacijenata oboli medicinsko osoblje, ruski epidemiolozi dali su preporuke za organizaciju prijema i raspoređivanja pacijenata, poštovanje antiepidemiološkog režima na odeljenjima i organizaciji ishrane.

Specijalisti RHB zaštite Ministarstva odbrane Rusije nastavili su dezinfekciju na Vojnomedicinskoj akademiji Srbije u Beogradu.

Sanitarna obrada operacionih i reanimacijskih odeljenja obavlja se redovno. Medicinska ustanova prekinula je da vrši planirane hirurške intervencije, ali to nastavlja da obavlja u hitnim slučajevima.

Zbog teške epidemiološke situacije u gradovima na jugu Srbije doneta je odluka da se grupa ruskih lekara i specijalista za zaštitu RHB premeste u grad Niš radi dezinfekcije u medicinskim ustanovama.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala