Pomoć ruske kompanije za trudnice u Beogradu

© Sputnik / Nikola BižićPredaja finansijske pomoći FosAgro porodilištu Medigrup
Predaja finansijske pomoći FosAgro porodilištu Medigrup - Sputnik Srbija
Pratite nas
Finansijsku pomoć od tri miliona dinara porodilištu privatne klinike „Medigrup“ iz Beograda uručila je danas firma „Fosagro Balkans“ kao ćerka ruske kompanije „Fosagro“. Cilj je da se pomogne određenom broju trudnica da svoju bebu donesu na svet u sigurnim i dobrim uslovima u vreme virusa korona.

Direktor filijale „Fosagro“ u Srbiji Konstantin Filimonov izjavio je da je ova kompanija naklonjena humanitarnom radu, te da je već donirala pomoć u vidu đubriva manastiru Sremska Ravanica u Vrdniku.

Ruska pomoć za trudnice i budućnost

Šef Trgovinskog predstavništva Ruske Federacije u Srbiji Andrej Hripunov naveo je da mu je velika čast da bude među prijateljima, što još jednom potvrđuje da između Srbije i Rusije postoji pravo strateško prijateljstvo.

„Meni je posebno drago da jedna od naših najvećih kompanija u hemijskoj industriji ’Fosagro‘ ulaže u nešto što je meni jedna od najdražih stvari, a to je budućnost, to su majke i deca. Siguran sam da će naša saradnja uvek postojati. Ona nije samo strateška, ona je prijateljska. Mi nismo samo bliski narodi, mi smo praktično jedan narod“, rekao je Hripunov.

U istoj misiji

Izvršna direktorka bolničkog segmenta „Medigrupe“ Marija Rabrenović zahvalila se na pomoći, naglasivši da je ove dve kompanije u epidemiji virusa korona objedinila zajednička stvar, a to je zdrav i nov život:

„Mi imamo potpuno istu misiju. Veliko vam hvala jer ovo još jednom potvrđuje veličinu bratstva i prijateljstva naših naroda i jedno zdravo snalaženje u novoj situaciji koju nam je donela korona. Ovaj virus koji će, nadam se, uskoro proći, dao je nov kvalitet možda baš onome čime se vi bavite, a to je proizvodnja nečega što je budući život i isto svetlo je bacilo i na ’Medigrupu‘, zato što baš pokazuje važnost zdravlja i budućeg života.“

Kompanija „Fosagro“ je jedna od vodećih svetskih kompanija u proizvodnji i prodaji mineralnih đubriva, a posebno je poznata po proizvodnji đubriva sa sadržajem fosfora sa niskim sadržajem štetnih materija. „Fosagro Balkans“ je počela sa radom u Beogradu 2017. godine sa idejom da se približi proizvođačima i srpskom tržištu, odnosno da se na domaće tržište plasira ono đubrivo koje je potrebno lokalnom zemljištu.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala