Ministarstvo odbrane Rusije: Epidemiološka situacija u vojsci stabilna

© Sputnik / Vitaliй Timkiv / Uđi u bazu fotografijaOficiri ruske vojske
Oficiri ruske vojske - Sputnik Srbija
Pratite nas
Epidemiološka situacija u Oružanim snagama Rusije i dalje je stabilna i u potpunosti pod kontrolom, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.
„U okviru borbe protiv nastanka i širenja nove koronavirusne infekcije svakodnevno se sprovode preventivne mere u svim vojnim jedinicama i organizacijama vojnog resora sa osobljem, kao i dezinfekcija vozila, službenih i stambenih prostorija“, navedeno je u saopštenju.

Otvoreno je ukupno 5.554 stacionarnih kontrolnih tačaka termometrije i formirano 58 operativnih grupa za praćenje i reagovanje. Celo osoblje ruskih vojnih jedinica prilikom dolaska u službu prolazi kroz obavezni lekarski pregled uz merenje telesne temperature.

Ukoliko postoji sumnja na bolest, vojno osoblje se odmah šalje u medicinske ustanove, gde se obavlja testiranje.

Usled kontinuiranog sprovođenja brojnih preventivnih i dijagnostičkih mera u ruskoj vojsci, nivo obolevanja respiratornih organa kod vojnog osoblja niži je od srednjeg sezonskog proseka u poslednjih pet godina.

U Rusiji je u protekla 24 sata registrovano 2.774 slučaja zaraze virusom korona KOVID-19 u 51 regionu zemlje, tako da ukupan broj zabeleženih slučajeva iznosi 21.102, saopštio je Operativni štab za borbu protiv epidemije virusa korona u Rusiji.

Svetska zdravstvena organizacija objavila je 11. marta epidemiju nove infekcije virusa korona KOVID-19 za pandemiju. Prema poslednjim podacima, u svetu je zabeleženo više od 1,92 miliona slučajeva zaraze, a umrlo je više od 119 hiljada ljudi.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala