Lavrov: Moskva će razmotriti zahtev SAD za dodatnu medicinsku pomoć

© REUTERS / Stefan JeremiahRuski vojni avion sa medicinskom pomoći sleće na aerodrom u Njujorku
Ruski vojni avion sa medicinskom pomoći sleće na aerodrom u Njujorku - Sputnik Srbija
Pratite nas
Moskva će razmotriti zahtev Sjedinjenih Američkih Država za slanje dodatne isporuke medicinske opreme za borbu protiv virusa korona ukoliko stigne novi zahtev, izjavio je ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov.

„Ako dobijemo dodatne zahteve američke strane za pomoć u snabdevanju nekom opremom, zaštitnim sredstvima, naravno da ćemo ih razmotriti. O tome su razgovarali predsednici (Rusije Vladimir) Putin i (SAD Donald) Tramp u nedavnom telefonskom razgovoru“, rekao je Lavrov tokom video-intervjua ruskim i stranim medijima.

Lavrov je dodao i da je Tramp u razgovoru sa Putinom istakao da su Sjedinjene Američke Države spremne da u budućnosti pošalju medicinsku pomoć Rusiji, ukoliko ona bude potrebna.

„Mislim da je to normalan partnerski pristup“, ocenio je Lavrov.

Rusija je ranije poslala avion An-124 „Ruslan“ u Njujork sa tovarom medicinske opreme. Ambasador Rusije u Sjedinjenim Američkim Državama Anatolij Antonov saopštio je da su se u avionu nalazila sredstva za dezinfekciju, naočare, maske i respiratori neophodni da bi se Amerikanci spasili u uslovima pandemije virusa korona.

Svetska zdravstvena organizacija objavila je 11. marta epidemiju nove infekcije virusa korona KOVID-19 za pandemiju. Prema poslednjim podacima, u svetu je zabeleženo više od 1,92 miliona slučajeva zaraze, a umrlo je više od 119 hiljada ljudi.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala