Kon: Bio sam izložen ozbiljnim kritikama i napadima, pogodila me i molba SPC

© Tanjug / SAVA RADOVANOVICEpidemiolog dr Predrag Kon
Epidemiolog dr Predrag Kon - Sputnik Srbija
Pratite nas
Epidemiolog Predrag Kon izjavio je da je objavu na društvenoj mreži da treba da se povuče napisao pošto je bio izložen ozbiljnim kritikama i napadima, ali i pošto ga je duboko pogodila molba Sinoda Srpske pravoslavne crkve da vernici prisustvuju uskršnjoj liturgiji.

„Ja sam na svom Fejsbuk nalogu napisao jednu poruku nakon što sam bio izložen ozbiljnim kritikama koje nisu bile samo kritike, nego i napadi na ukupan rad mene lično i stručnog tima. Napisao sam da zaista treba da preuzme neko ko može to bolje da radi, jer je taj nivo bezobrazluka prevazišao ono što bi moglo da se prihvati, to je jedna strana te priče. Duboko me pogodila molba sinoda SPC, o kojoj ćemo verovatno još pričati, jer potpuno na neki način negira sve što je dosadašnji pokušaj da se spasi život“, rekao je Kon na konferenciji u Palati Srbija.

On je kazao da je, shvatajući da do te mere ima nerazumevanja u javnosti, osetio potrebu da treba da se skloni.

Kazao je i da je danas razgovarao i sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i premijerkom Anom Brnabić, od kojih je dobio potpunu podršku.

„Moram da je javno iskažem, bez tako snažne podrške predstavnika vlasti ove zemlje ne bismo bili u stanju ništa da uradimo osim da pričamo i potpuno sam svestan politizacije i svega što prati naše društvo, to je nužno da se kaže jer je istina“, istakao je Kon.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala