Uhapšen direktor Gerontološkog centra u Nišu, gde je registrovano 144 zaraženih

© Foto : Mirjana Prokopović, privatna arhivaPrazne ulice Niša
Prazne ulice Niša - Sputnik Srbija
Pratite nas
U Gerontološkom centru Niš na korona virus je pozitivno 140 štićenika i četiri zaposlena, izjavio je danas pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković i istakao da je u prepodnevnim satima lišen slobode direktor te ustanove.

„Zbog toga je nakon preliminarnih izveštaja u prepodnevnim časovima priveden i lišen slobode direktor Gerontološkog centra u Nišu i protiv njega je podneta krivična prijava za teško delo protiv zdravlja ljudi, za šta je predviđena kazna zatvora do 12 godina“, rekao je Gojković na redovnoj konferenciji za novinare u Palati Srbija.

Kaže da je od ukupnog broja pozitivnih pacijenata u prethodna 24 sata u Srbiji, njih 424, najveći broj iz GC „Niš“. Od ukupno 256 štićenika, ustanovljeno je da je 140 pozitivno, kao i četiri zaposlena.

Testiranje jednog dela štićenika i radnika je završeno, a drugi deo se sada testira, dodao je Gojković.

„Nažalost, primetili smo, ovo je posledica jednog veoma neprofesionalnog odnosa i nepoštovanja propisa, gde smo ustanovili čitav niz nepravilnosti u radu centra, koji su doveli do ovako velikog broja zaraženih u toj ustanovi. Dozvoljavane su posete rodbini i izlasci van doma, što je strogo propisima zabranjeno i naloženo je svim rukovodiocima da postupaju u skladu sa protokolom. Nažalost, imamo indicija i da su se krili simptomi bolesti u početku infekcije.“

To je, kako kaže, još jednom pokazatelj da sve mere koje smo uveli nisu restriktivne same po sebi i da možemo da vidimo šta može da se dogodi ukoliko jedan pojedinac ne poštuje takve mere i do kakvih komplikacija može da dođe.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala