U Srbiji preminulo još pet osoba, novoobolelih 424

© Sputnik / Dejan SimićUlaz u Klinički centar Srbije, Klinika za infektivne bolesti
Ulaz u Klinički centar Srbije, Klinika za infektivne bolesti - Sputnik Srbija
Pratite nas
U Srbiji je preminulo još pet osoba od posledica infekcije virusa korona, novoobolelih je 424, te je broj zaraženih porastao na 4.054.

Hospitalizovano je 2.890 osoba, a na respiratoru je 138 osoba.

U poslednja 24 sata preminulo je pet osoba, odnosno tri muškarca i dve žene. Prema podacima koji su saopšteni na konferenciji za novinare, ukupan broj preminulih od početka epidemije je 85.

U poslednja 24 sata u Srbiji je testirano 2.646 osoba, a ukupan broj testiranih je 20.958. 

Najveći deo novozaraženih pacijenata su štićenici Gerontološkog centra u Nišu, u kojem je zaraženo 140 štićenika doma i četvoro zaposlenih.

Pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković rekao je da je širenje zaraze u tom Gerontološkom centru posledica neprofesionalnog odnosa i nepoštovanja mera za suzbijanje korone, zbog čega je direktor te ustanove uhapšen.

Oni koji ne poštuju mere, biće kažnjeni

„Najveći broj građana poštuje mere i na tome smo im neizmerno zahvalni, ali i dalje imamo mali broj ljudi koji ovo doživljava suviše lagodno i komotno i zbog toga ćemo svi imati manje ili veće probleme“, rekao je Gojković.

Pozvao je građane da poštuju mere i dodao da će oni koji to ne čine, biti strogo sankcionisani i kažnjeni.

„Na svima nama je da se nadalje uzmemo u pamet šta znači kada se ne pridržavamo mera. Poruka za sve je da ih nadalje poštujemo u potpunosti“, rekao je Gojković.

Najmlađa žrtva virusa 1983. godište

Epidemiolog Branislav Tidorović je rekao da je najmlađa osoba koja je do sada u Srbiji preminula od posledica virusa korone bila 1983. godište te upozorio da ni mladi nisu pošteđeni.

„Ni mladi nisu pošteđeni virus će pronaći one koji su osetljivi ili one koji imaju neko hronično obolenje, a da to ni ne znaju. Najmlađa osoba preminula od posledica virusa je bila 1983. godište. To je velika tragedija. Podsećam mlade da su i oni urgoženi i da nisu samo prenosioci infekcije“, rekao je Tiodorović.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala