U Rusiji napravljen novi lek za virus koronu

© Sputnik / Ilья Naйmušin / Uđi u bazu fotografijaIzolovanje nukleinske kiseline iz uzorka ljudskog biomaterijala u Saveznoj zdravstvenoj agenciji Rusije u Krasnojarsku
Izolovanje nukleinske kiseline iz uzorka ljudskog biomaterijala u Saveznoj zdravstvenoj agenciji Rusije u Krasnojarsku - Sputnik Srbija
Pratite nas
U Rusiji je napravljen novi preparat za lečenje virusa korona, rekao je ministar zdravlja Rusije Mihail Muraško na sastanku sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom.
„Ruska kompanija je napravila lek koji su testirale naše kolege u pojedinim zemljama. To je u potpunosti ruski pandan, a prva serija je proizvedena za klinička testiranja. U kratkom roku će biti ocenjena pretklinička testiranja leka“, rekao je Muraško i dodao da bi klinička testiranja trebalo da počnu najkasnije za 10 do 12 dana.

On je istakao da Ministarstvo uzima u obzir rizik od deficita određenih lekova za virus korona.

„Odredili smo limite za 17 lekova čije se rezerve moraju držati pod kontrolom. Reagovanje na smanjenje zaliha je uključeno u regulatorni mehanizam“, dodao je ministar zdravlja Rusije.

Operativni štab saopštio je da je u Rusiji u poslednja 24 sata registrovano 2.558 novoobolelih od virusa korona i to u 62 regiona, čime je ukupan broj obolelih dostigao 18.328.

Najviše novoobolelih ima u Moskvi – 1.355, u Podmoskovlju – 495 i Sankt Peterburgu – 121, saopšteno je novinarima.

Čitajte najnovije informacije o pandemiji virusa korona u svetu i kod nas.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala