Ruski stručnjaci dezinfikovali vojnu bolnicu u Nišu /foto, video/

© Foto : Ministarstvo odbrane RusijePripadnik ruskih snaga za radijacijsku, hemijsku i biološku zaštitu tokom dezinfekcije vojne bolnice u Nišu.
Pripadnik ruskih snaga za radijacijsku, hemijsku i biološku zaštitu tokom dezinfekcije vojne bolnice u Nišu. - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ruski stručnjaci za hemijsku zaštitu dezinfikovali su još jednu vojnu bolnicu u Srbiji za stanovnike Niša koji nisu zaraženi virusom korona, saopštilo je u Ministarstvo odbrane Rusije.
„Grupa ruskih stručnjaka za radijacijsku, hemijsku i biološku zaštitu, koja je stigla u srpski grad Niš, dezinfikovala je vojnu bolnicu“, navodi se u saopštenju.

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin došao je da proveri spremnost bolnice za prijem pacijenata i zahvalio se ruskim stručnjacima na obavljenom poslu. 

​„Mi zaista cenimo njihov rad. Ruski vojnici rade sedam dana u nedelji, zaista rade bez predaha. Juče su, na primer, dezinfikovali 13 različitih objekata u Beogradu. A danas su u potpunosti odradili bolnicu u Nišu i pripremili je za prijem pacijenata. Ovo je velika pomoć Rusije“, rekao je Vulin.

© Foto : Ministarstvo odbrane RusijeMinistar odbrane Srbije Aleksandar Vulin sa načelnikom kombinovanog odreda Ministarstva odbrane Rusije general-majorom Mihailom Černišovom i pripadnicima ruskih snaga za radijacijsku, hemijsku i biološku zaštitu u vojnoj bolnici u Nišu.
Ruski stručnjaci dezinfikovali vojnu bolnicu u Nišu /foto, video/ - Sputnik Srbija
Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin sa načelnikom kombinovanog odreda Ministarstva odbrane Rusije general-majorom Mihailom Černišovom i pripadnicima ruskih snaga za radijacijsku, hemijsku i biološku zaštitu u vojnoj bolnici u Nišu.

Bolnica je opremljena savremenom medicinskom opremom, osoblje je prošlo specijalnu antiepidemijsku obuku. Takođe, jedinice za zaštitu nastavile su sa sanitarnim tretmanom medicinskih ustanova u Beogradu, a lekarske ekipe obavile su prijem i pregled pacijenata u Ćupriji i Pančevu.

Upravnik Vojne bolnice Niš Jovica Stanojković istakao je da je Vojna bolnica Niš prvobitno zamišljena kao Kovid-bolnica, ali je njega uloga kasnije promenjena.

© Foto : Ministarstvo odbrane RusijePripadnik ruskih snaga za radijacijsku, hemijsku i biološku zaštitu tokom dezinfekcije vojne bolnice u Nišu.
Ruski stručnjaci dezinfikovali vojnu bolnicu u Nišu /foto, video/ - Sputnik Srbija
Pripadnik ruskih snaga za radijacijsku, hemijsku i biološku zaštitu tokom dezinfekcije vojne bolnice u Nišu.

„Odlukom Kriznog štaba, preuzeli smo drugu ulogu i vršićemo prijem pacijenata iz Kliničkog centra koji nisu inficirani Kovidom-19, tako da ćemo relaksirati njihove kapacitete i omogućiti da daju značajniju podršku gradu što se tiče zbrinjavanja inficiranih“, kazao je Stanojković.

Tokom boravka u Srbiji, konsolidovani odred Ministarstva odbrane Rusije dezinfikovao je više od 35 medicinskih ustanova. Obrađeno je više od 65 zgrada i objekata ukupne površine više od 400 hiljada kvadratnih metara i više od 25 deonica puteva ukupne površine od oko 70 hiljada kvadratnih metara.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala