Rusija će „loviti“ hipersonične rakete i nevidljive avione

© Sputnik / Mihail FomičevRadar
Radar - Sputnik Srbija
Pratite nas
Rusija će napraviti nove radare, koji će otkrivati hipersonične rakete, „nevidljive“ avione, helikoptere i strateške bespilotne letelice, rekao je zamenik komandanta Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije general-potpukovnik Jurij Grehov.

Prema njegovim rečima, prvi radar čiji domet seže iza horizonta „Kontejner“ uključen je u sastav dežurnih jedinica Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije 1. decembra prošle godine, prenosi televizija „Zvezda“.

„Planirano je da se u budućnosti napravi još nekoliko takvih radara čiji domet seže van horizonta, u cilju kontrole situacije u vazduhu i nad vodenim površinama  u različitim pravcima“, rekao je Grehov.

On je istakao da radar „Kontejner“ svakodnevno detektuje i prati oko 10.000 vazdušnih objekata, uključujući borbene i izviđačke letelice raznih zemalja.

 

© Foto : Ministry of Defence of the Russian FederationPrijemnik radarske stanice „Kontejner"
Rusija će „loviti“ hipersonične rakete i nevidljive  avione - Sputnik Srbija
Prijemnik radarske stanice „Kontejner"

 

Prema njegovim rečima, „Kontejner“ sposoban je da detektuje vazdušne objekte različitih klasa, uključujući avione, koji su napravljei pomoću „stelt“ tehnologije, helikoptere, strateške bespilotne letelice, krstareće i hipersonične rakete na udaljenosti do 2.000 kilometara od državne granice Rusije na teritoriji zemalja Zapadne Evrope, Bliskog istoka i nad akvatorijom Persijskog zaliva, Crnog i Sredozemnog mora.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala