Putin: Ako zatreba uključićemo i vojsku u borbu protiv korone

© Sputnik / Alekseй Družinin / Uđi u bazu fotografijaPredsednik Rusije Vladimir Putin na video-sednici Saveta bezbednosti Rusije
Predsednik Rusije Vladimir Putin na video-sednici Saveta bezbednosti Rusije - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Rusije Vladimir Putin rekao je da Rusija, za sada, uspeva da se izbori s virusom korona. Ako bude bilo potrebno, u borbu protiv ove pošasti će biti uključeno i Ministarstvo odbrane.
„Da bismo i dalje delovali proaktivno, a mi, iako situacija neće postati bolja, uspevamo za sada da upravo tako radimo, potreban nam je dobra, profesionalna prognoza, ne samo srednjeročna ili dugoročna, nego i za period od narednih deset dana“, istakao je Putin.

On je konstatovao da se situacija menja praktično svakodnevno i to ne na najbolji način jer se povećava broj obolelih i sve je više onih čije je stanje tokom bolesti teško.

„Vidimo da se situacija menja praktično svakodnevno i nažalost, ne u najboljem smeru. Povećava se broj obolelih, pri čemu je sve više slučajeva kada je tok bolesti težak“, rekao je Putin na sastanku o sanitarno-epidemiološkoj situaciji u Rusiji, koji je prenosio TV kanal „Rusija 24“.

Istakao je da problema ima u celoj Rusiji, da se ne sme gubiti snaga jer vrhunac epidemije nije prošao ni u Moskvi.

Putin je rekao i da čitav zdravstveni sistem mora da deluje kao jedinstveni mehanizam.

U borbi protiv virusa korona treba aktivirati sve resurse i ravnomerno rasporediti opterećenje, dodao je ruski predsednik.

Konstatovao je da nema uvek dovoljno zaštitne opreme, ali da se to pitanje mora rešiti.

Ukoliko bude potrebe, u borbu protiv virusa korona treba uključiti i sredstva Ministarstva odbrane. Za sada su ona u rezervi, zaključio je Putin.

Ministarstvo odbrane već ima značajno iskustvo u borbi protiv korone, pošto pomaže kolegama u inostranstvu, između ostalog i u Srbiji.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala