„Pravilo posle korone“: Na španske plaže sa dva metra razmaka

© Sputnik / Danijela VukosavljevićZalazak sunca na plaži
Zalazak sunca na plaži - Sputnik Srbija
Pratite nas
Eksperti za španski turizam kažu da je moguće da će posle pandemije virusa korona kao pravilo na plažama biti uvedeno minimalno rastojanje od dva metra između ljudi, piše „Ekspres“.
Za sada se razmatra da neophodna razdaljina između posetilaca plaže bude 1.8 metara, a planirano je da nove norme budu uvedene već u maju ove godine.

Još uvek nema informacija o tome da li će posle završetka epidemije izazvane virusom korona biti proveravana temperatura turistima koji dolaze u španska letovališta, ali ta mogućnost nije isključena.

© AP Photo / Emilio MorenattiPustoš oko katedrale u Barseloni
„Pravilo posle korone“: Na španske plaže sa dva metra razmaka  - Sputnik Srbija
Pustoš oko katedrale u Barseloni

Inače, vlasti te zemlje se ne nadaju da će ubrzo biti ponovo uspostavljen pređašnji priliv stranih turista i zbog toga nameravaju da podstaknu domaći turizam posle krize.

„Najpre ćemo stimulisati razvoj turizma unutar zemlje, dok će se međunarodni turizam obnavljati duže i iziskivaće troškove“, izjavila je ministarka industrije, trgovine i turizma Rejes Maroto.

Iz Vlade poručuju da bi se u zemlju mogao pustiti samo ograničen broj posetilaca i samo ako bi poštovali sve mere bezbednosti. Takođe su moguća ograničenja u sferi domaćeg turizma.

Španija - Sputnik Srbija
Ništa više neće biti isto: Povratak Španaca na ulice uz veliki oprez

Turizam španskoj ekonomiji donosi oko 150 milijardi evra godišnje (12 odsto BDP-a), a taj sektor zapošljava 13 odsto radno sposobnog stanovništva.

Španija nije jedina zemlja koja dovodi u pitanje slobodno kretanje ovog leta. Francuski predsednik Emanuel Makron izjavio je da bi cela zona Šengen mogla da zatvori granice do septembra. 

U Španiji je od virusa korona obolelo 169,496, a preminulo 17.489 osoba.

 

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala