Počinje testiranje cele Moskve

© Sputnik / Alexandr Kryazhev / Uđi u bazu fotografijaŠefica Ruskog državnog organa za sanitarni nadzor i kontrolu Ana Popova
Šefica Ruskog državnog organa za sanitarni nadzor i kontrolu Ana Popova - Sputnik Srbija
Pratite nas
U Moskvi 14. aprila počinje testiranje stanovništva kako bi se utvrdilo ko je stekao imunitet na virus koronu, saopštila je šefica Ruskog državnog organa za sanitarni nadzor i kontrolu Ana Popova.

Prema njenim rečima, prvo će se testirati medicinski radnici, kako bi se utvrdilo u kojoj su meri zaštićeni, odnosno ko je od njih stekao imunitet na bolest. 

Kako se navodi, testiranje će omogućiti da se identifikuju osobe koje su prebolele virus koronu i da se odredi u kom je stepenu stanovništvo razvilo imunitet na bolest, a shodno tome i proceni efikasnost vakcina protiv korone.

Popova je istakla da se ruske vlasti nadaju da će broj zaraženih virusom korona krenuti da opada za sedmicu dana.

Šefica „Rospotrebnadzora“ je dodala da se u Rusiji dnevno na virus korona testira od 80 do 90 hiljada ljudi.  

„Testovi na koronu koji se rade u laboratorijama ’Rospotrebnadzora‘ su u 98 odsto slučajeva tačni i mi radimo na kvalitetu testiranja. Do sada nema pritužbi na rad naših laboratorija“, zaključila je ona.

Operativni štab saopštio je da je u Rusiji u poslednja 24 sata registrovano 2.558 novoobolelih od virusa korona i to u 62 regiona, čime je ukupan broj obolelih dostigao 18.328.
Najviše novoobolelih ima u Moskvi – 1.355, u Podmoskovlju – 495 i Sankt Peterburgu – 121, saopšteno je novinarima.

Čitajte na Sputnjiku najnovije informacije o pandemiji virusa korona u svetu i kod nas.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala